Živnostenské společenstvo pekařů v Českých Budějovicích 1861 - 1949 (1950) - Štěpka, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce je rozdělená na čtyři části. V Úvodu jsou hodnoceny prameny a literatura, které byly využity. Druhá část Pekařství v proměnách času se zabývá obecně vývojem pekařství od pravěku až po cechy. Hlavní zaměření této kapitoly je na cechy. Třetí kapitola Živnostenského společenstva pekařů v Českých Budějovicích tvoří jádro celé práce. Pojednává o struktuře společnosti, jejím fungování. Dále se snažila zachytit život pekaře, jeho sociální postavení a životní podmínky. Čtvrtá kapitola Závěr shrnuje obecné poznatky. V práci rovněž najdeme zajímavé přílohy.
The Tradesmen's Association bakers in České Budějovice 1861 - 1949 (1950)