Přesnost měření pomocí zařízení pro sběr dat pro GIS s možným využitím v pozemkových úpravách - Cimbala, Michal (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem mé práce bylo popsat a přehlednou formou presentovat možnosti zařízení určených pro sběr dat pro GIS s možným využitím v pozemkových úpravách. Můj cíl byl přesněji zjistit, jaké budou potenciální náklady na pořízení a zpracování těchto dat a s jakou přesností jsme tato data schopni zpracovávat. Dále jsem se ve své práci zabýval kvalitou dat, která jsme schopni získat od organizací, které s daty pracují. A v neposlední řadě jsem se také zabýval metodou projektování pozemkových úprav pomocí Digitálního modelu terénu (DMT). Tato metoda by mohla v budoucnu přinést mnoho inovací v řešení problémů v pozemkových úpravách.
Accuracy of measurement using devices for data collection for GIS with the possible use in land consolidation
Keywords: dmt; gis; geodata; gnss; gps; dtm; gis; geodata; gnss; gps