Habitatové preference obojživelníků u nás a ve světě. - Blažková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2012)
Prozkoumala jsem současnou literaturu o příčinách v pozadí poklesů populací obojživelníků ve světě s důrazem na komplexitu těchto mechanismů. Dále jsem udělala přehled metod používaných k výzkumu obojživelníků s důrazem na důležitost znalosti terestrického habitatu a stanovila jejich ochranný status s doporučeními, kudy a jak by se měl ubírat budoucí výzkum.
Habitat preferences of amphibians in Europe and abroad.
Keywords: obojživelníci; krize druhové diverzity; úbytek populací; metody výzkumu; habitatové preference; amphibia*; habitat; preference; crisis; decline; measuring; survey; methods; conservation