Porovnání vybraných vyučovacích metod v učení o přírodě na 1. stupni ZŠ. - Kardová, Dana (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá vybranými vyučovacími metodami využitelnými v učení o přírodě. Práce je doplněna o mnohé návody a doporučení pro výuku prvouky a přírodovědy na prvním stupni ZŠ. Obsahuje i přehled učebnic, pomůcek či didaktických her, které mohou být zařazovány do jednotlivých vyučovacích hodin. V závěru jsou jednotlivé výsledky testů, které vedou k porovnání vybraných metod práce, užitých při osvojování poznatků o přírodě, u žáků na prvním stupni. Podle výsledků je zjistitelná i úspěšnost řešení jednotlivých typů otázek v testu.
Comparison of chosen teaching methods in learning about nature at primary school
Keywords: výukové metody; prvouka a přírodověda; národní škola; didaktické hry; testy; teaching methods; nature studies; primary school; didactical plays; tests