Vliv vnějších faktorů na obezitu - Pecháčková, Magda (Jihočeská univerzita, 2007)
V práci s tématem Vliv vnějších faktorů na obezitu ej pohlíženo na diagnozu obezita komplexně jako na nemoc, která ovlivňije život nemocného,ale i celou širokou společnost. Teoretická část diplomové práce se zabývá vysvětlením pojmu obezita,prevalencí,typy a klasifikací obezity,příčinami obezity,prevencí a léčbou.je zmínka i o institucích a organizacích, které pomáhají jednotlivcům řešit tento civilizační problém. praktiká část diplomové práce je zaměřena na zmapování obecných příčin obezity se zaměřením na stres. Výsledky jsou porovnávány u obézních a normostenických respondentů.
External Aspects Affecting Obesity
Keywords: obezita; Body Mass Index (BMI); stres; náročné životní události; obesity; Body Mass Index (BMI); stress; difficult life situations