Analýza rozvoje hipoturistiky ve zvoleném regionu a návrh nového produktu - Tomášková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce byla zaměřena na rozvoj hipoturistiky v Jihočeském kraji a návrh nového produktu. Práce popisuje Jihočeský kraj a jeho regiony. Dále jsou zde popsány ukazatele cestovního ruchu orientovaného na hipoturistiku. V rámci zjišťování potřeb potencionálních zájemců o turistiku na koni byl sestaven dotazník. Vyhodnocení dotazníkového šetření tvořilo podklad, pro sestavení balíčku služeb. Na závěr byl vytvořen na území Písecka návrh hipoturistické stezky, která by mohla pomoci rozvoji hipoturistiky v tomto regionu.
Analysis of hipotourism in the region of South Bohemia and on the proposal for a new product
Keywords: Cestovní ruch; hipoturistika; hipoturistické stezky; produkt; Jihočeský kraj; Tourism; hipotourism; trail for horse tourism; product; region of South Bohemia