Integrace Jednoty bratrské do české společnosti v souvislosti s realizací volnočasových aktivit - Talánová, Daniela (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabvá integrací Jednoty bratrské do české společnosti v souvislosti s realizací volnočasových programů. První část se věnuje problematice interakce církve v souvislosti s nabídkou aktivit ve volném čase z teoretického hlediska. Přináší odpovědi na výzkumné otázky na základě literárních pramenů. Podává přehled o historii Jednoty bratrské až do její současnosti a o její interakci se společností. Všímá si její práce s lidmi, způsobů evangelizace i celkovému vztahu ke společnosti. Ve druhé části jsou zachyceny názory členů církve Jednoty bratrské, kteří se věnují volnočasovým programům. Srovnává jednotlivé výpovědi respondentů, vyzdvihuje jim společné prvky. Získané odpovědi též porovnává s výsledky teoretického zkoumání.
Integration of Moravian Church into Czech Society in Context with Realisation of Leisure Activities
Keywords: Integrace; subkultura; volný čas; Jednota bratrská; volnočasové aktivity; Integration; Subculture; Leisure Time; Moravian Church; Leisure Activities