Latentní znalosti o buňce u žáků 8. tříd ZŠ a tercie osmiletého gymnázia - Stočesová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá testováním znalostí přírodopisu u žáků 8. ročníků základní škol a tercie nižších gymnázií prostřednictvím didaktického testu. Výstupní znalosti přírodopisu byly testovány u 200 žáků (z toho 100 chlapců a 100 dívek) v Příbrami. Respondenti z gymnázií vykazovali lepší znalosti z přírodopisu než žáci 8. ročníků základních škol. Vyhodnocení zjištěných výsledků bylo provedeno slovní a pro přehlednost také grafickou formou (tabulky, grafy).
Latent knowledge of the cell at the 8th grade students of primary schools and tercia lower secondary schools
Keywords: buňka; didaktický test; RVP; cell; didactic test; RVP