Transformace XSLT 2.0 - Koch, Jiří (Jihočeská univerzita, 2010)
XSLT je jazykem pro transformaci dokumentů XML, které jsou velmi rozšířené díky své nezávislosti na platformě a hlavně moţnosti oddělit obsah dokumentu od jeho formy. V této práci bych chtěl čtenáře provést po základech XSLT 2.0, konkrétně pak na příkladech ukázat změny, které přinesla nejnovější verze 2.0 oproti verzi předchozí a zmínit jaké problémy mohou nastat při přechodu na tuto verzi. Dále bych chtěl představit některé způsoby pouţití této technologie, se kterými jsem se v praxi setkal.
Transformation XSLT 2.0
Keywords: XSLT; XSLT 2.0; XML; XSLT; XSLT 2.0; XML