Řízení kvality ve vybrané firmě - Froula, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem práce je analyzovat a popsat systém řízení kvality ve vybrané společnosti a vypracovat dílčí úkoly zadané konzultantem z této společnosti. Vybranou společností je Aspera, spol. s r.o., konkrétně její výrobní středisko Aspera Technology sídlící v Českých Budějovicích, které se zabývá kovovýrobou, práškovým lakováním a zpracováním plechu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část uvádí čtěnáře do problematiky řízení kvality. Jsou uvedeny definice kvality od významných autorů a je představena historie řízení kvality. Následně je představen systém řízení kvality a jeho základní principy a koncepce. Dále jsou uvedeny nástroje řízení kvality, zejména vývojové diagramy, Paretův diagram a metoda FMEA. V praktické části je charakterizována společnost a popsán její systém řízení kvality. V rámci dílčích úkolů jsou analyzovány a popsány vybrané klíčové procesy společnosti, tyto procesy jsou vizualizovány formou vývojových diagramů a metodou FMEA jsou určena jejich slabá místa a navržena vhodná opatření. Využitím Paretova diagramu jsou určeny nejvýznamnější interní neshody. V závěru práce jsou uvedena zlepšující opatření, která byla pozorována během odborné stáže ve společnosti a která by měla podniku pomoci zlepšit systém řízení kvality a celkový chod klíčových procesů.
Quality management in company
Keywords: Systém řízení kvality; procesní vývojový diagram; FMEA; Paretův diagram; interní neshoda; Quality management system; process flowchart; FMEA; Pareto chart; internal defect