Alternativní školství a jeho pohled na výživu a stravování žáků v dnešní době. - Hokrová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá alternativním školstvím a jeho pohledem na výživu a stravování žáků v dnešní době. Práce si klade za cíl zjistit, jak alternativní školy nahlížejí na kvalitu a využití potravního koše v rámci stravování a výživy dětí v porovnání s tradiční školou. Mým zájmem bylo zjistit názor rodičů, jak nahlížejí na stravování svých dětí v alternativních školách a zda tomu přikládají velký význam. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na porovnání alternativního a tradičního školství s důrazem na vývoj, výživu a stravování dětí. Praktická část obsahuje výsledky kvalitativního výzkumného šetření, které bylo zrealizováno za pomoci analýzy dostupných zdrojů a následné studie rozhovorů.
Alternative education and its view of nutrition and eating pupils nowadays.
Keywords: Alternativní školství; vývoj dítěte od 3 let; výživa; stravování; spotřební koš; analýza dostupných zdrojů; kvalitativní výzkumné šetření; Alternative education; child evolution from 3 years old; nutrition; eating; consumption basket; analysis of available resources; qualitative research survey