Mobile marketing a jeho aplikace - Bláhová, Simona (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce je charakterizovat konkrétní aplikaci Mobile marketingu. Konkrétně se zaměřuje na využití location based mobile marketingu firmou H&M, která patří mezi přední světové oděvní společnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. První část je věnována teoretikým poznatkům o mobilním marketingu, druhá část se zaměřuje na charakteristiku firmy H&M, analýzu jejího marketingového mixu a analýzu praktické aplikace location based mobile marketingu ve firmě, konkrétně analýzou uskutečněné kampaně geolokačních SMS zpráv. Na základě této analýzy jsem se pokusila uskutečněnou kampaň vyhodnotit a navrhnout možné změny, které by vedly k zefektivnění využití tohoto druhu kampaní. V neposlední řadě jsem se pokusila nastínit budoucí možnosti využití location based mobile marketingu ve firmě H&M.
Mobile Marketing and Its Applications
Keywords: Mobile marketing; marketing; location based mobile marketing; geolokační SMS; marketingový mix; komunikační mix; mobilní aplikace; Mobile marketing; marketing; location based mobile marketing; geolocation SMS; marketing mix; communication mix; mobile application