Zahrada mateřské školy Rabí a její revitalizace - Mešinová, Eva (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se věnuje zahradě Mateřské školy Rabí a její revitalizaci. V teoretické části jsou popsány oblasti rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání s přihlédnutím k environmentální výchově. Dále možnosti využití živlů v rámci přírody a všech lidských smyslů. Práce nabízí i možnosti konstrukčních prvků, které lze využít při revitalizaci přírodního hřiště. V praktické části je po vyhodnocení předvýzkumu navržen projekt k revitalizaci školní zahrady Mateřské školy Rabí a je zde uvedeno, proč jsou dané prvky vhodné k umístění na této zahradě.
The garden of the kindergarten in Rabí and its revitalization
Keywords: Předškolní vzdělávání; živly; smyslové vnímání; interview; návrh zahrady; revitalizace; Preschool education; elements; sensory perception; interview; garden design; revitalisation