Floristický a fytocenologický průzkum květeny severní části CHKO Blanský les - Turjanicová, Alena (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá stavem květeny v okolí obce Dobčice, která se nachází v severní části Chráněné krajinné oblasti Blanský les. Sledovaná oblast má rozlohu 12,6 ha a obsahuje i dvě přírodní rezervace: PR Chřášťanský vrch a PR Vysoká Běta. Na území se nachází celkem jedenáct typů terestrických biotopů, na nichž bylo vytvořeno 35 fytocenologických snímků, včetně jejich fotodokumentace a lokalizace. Dále byl v rámci terénních prací na území proveden floristický průzkum. Celkově byl ve sledované oblasti zjištěn výskyt 264 druhů rostlin a mechů. Šest z těchto druhů je zařazeno ve 3. vydání Červeného seznamu cévnatých rostlin České republiky. Pro každý z nalezených druhů byla vytvořena položka v dokladovém heřbáři.
Floristic and phytosociological survey of the flora northern part CHKO Blansky les
Keywords: Floristický průzkum; Fytocenologické snímky; Dokladvý herbář; CHKO Blanský Les; Dobčice.; Floristic survey; Phytosociological relevés; Herbarium; LPA Blanský les; Dobčice.