Zákon o sociálních službách v praxi Azylového domu Filia - Dudová, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá novým zákonem o sociálních službách a jeho implementací do praxe azylového domu Filia. Stručně seznamuje se zákonem o sociálních službách a se standardy kvality sociálních služeb. Srovnává situaci v azylovém domě před přijetím zákona o sociálních službách a po roce účinnosti nové legislativy. Zdůrazňuje přínos zákona pro praxi azylového domu, ale zabývá se i problémy, které tento zákon do praxe přinesl.
Social Services Law and its Consequences for the Practice of the Sanctuary Home Filia
Keywords: zákon o sociálních službách; sociální služba; standardy kvality; azylový dům; dům na půl cesty; praxe; social services law; social service; quality standards; asylum house; half-way house; praxis