Návraty k přírodě - Dušková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
V teoretické části je práce zaměřena na krátkou prezentaci některých významných prehistorických památek, na vizuálním dojmu a otiscích, které umělecká díla našich předků zanechávají na současném člověku. Snaží se o srozumitelnou konfrontaci mezi pravěkým a moderním umění, o nalezení společných témat. Obrazová část práce je založena na "hře" individuálních více či méně skrytých motivů umístěných ve scénách motivovaných našimi předky, které sezhmotnily v naprosto odlišných podmínkách prostředí, než si vůbec můžeme dokázat představit. Bez všech omezení, která si lidé vytvořili v průběhu svojí existence.
Returns to the nature
Keywords: jeskynní malby; Fluxus; H. Beuys; megalitické monumenty; akrylové a pastelové barvy; Megalithic monuments; cave wall paintings; Fluxus; H. Beuys; acrylic and pastel color