Tabu a jeho tolerance v literatuře pro děti a mládež - Janusová, Iva (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce Tabu a jeho tolerance v literatuře pro děti a mládež se zaměřuje na literaturu s tématem smrti, homosexuality a rozdílného etnika. Cílem této práce bylo zjistit, jak děti na tuto literaturu reagují. V teoretické části se ze začátku soustředím původ slova tabu a dále na vydané knihy. V praktické části se zaměřuji na výzkum se samotnými dětmi.
Taboo and its Tolerance in Literature for Children and Youth
Keywords: tabu; smrt; homosexualita; etnické rozdíly; kontroverzní; Taboo; death; homosexuality; dissimilarity of ethnic groups; controversial