Symbionti Arsenophonus a Sodalis v kloších: analogie k systému Wigglesworthia a Sodalis v mouchách tsetse - Šochová, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato studie přináší nový symbiotický model ve skupině Hippoboscidae vhodný k porovnávání s dobře charakterizovaným symbiotickým systémem ve skupině Glossinidae. Distribuce symbiontů byla odhalena pomocí elektronové mikroskopie a jejich evoluční původ byl potvrzen rekonstrukcí jejich fylogeneze. Pomocí genomických dat byl zkoumám jejich metabolický přínos hostiteli a osvětlen metabolismus B vitamínů.
Arsenophonus and Sodalis Symbionts in Louse Flies: an Analogy to the Wigglesworthia and Sodalis System in Tsetse Flies
Keywords: Genomika; Kloši; Endosymbionti; Arsenophonus; Sodalis; Bartonella; Genomics; Louse flies; Endosymbionts; Arsenophonus; Sodalis; Bartonella