Turismus ve venkovském prostoru - příklad obce Zahrádky - Trčková, Věra (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá venkovskou turistikou, jejími konkrétními formami, předpoklady pro její uskutečňování, přínosy pro obce i negativními vlivy a také jejím vztahem k udržitelnému rozvoji. Práce mapuje Jindřichohradecko jako turistickou destinaci především z hlediska venkovského cestovního ruchu. Pomocí deskriptivní případové studie kvalitativním způsobem analyzuje situaci v obci Zahrádky.Výsledky z dotazníkového šetření prezentují názor místních obyvatel na venkovský cestovní ruch v obci.
Tourism in rural space - Case study of the Zahrádky village
Keywords: venkovská turistika; venkov; udržitelný rozvoj; deskriptivní případová studie; Jindřichohradecko; Zahrádky; rural tourism; country; sustainable progress; descriptive eventual study; Jindřichův Hradec district; Zahrádky