Kulturní rozdíly mezi oblastmi světa ve vztahu k hotelnictví a gastronomii - Průšová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá analýzou kulturních rozdílů mezi oblastmi světa (mezi USA a ČR) ve vztahu k hotelnictví a gastronomii. Bylo provedeno terénní šetření, ve kterém byly zjišťovány přání a potřeby potenciálních amerických zákazníků. Dále byla provedena analýza v dané destinaci. Ze zjištěných údajů byly navrženy opatření a návrhy, které by měly přispět ke zvýšení návštěvnosti destinace daným segmentem turistů.
The Cultural Diferences among World Regions in Relation to Hotel and Gastronomy
Keywords: cestovní ruch; služby cestovního ruchu; ubytovací služby; stravovací služby; kulturní služby; tourism; tourism services; accomodation services; catering sevices; cultural differences