TEORIE A METODY PRÁCE S ODSOUZENÝMI A OBVINĚNÝMI VE VAZEBNÍ VĚZNICI - Horová, Drahomíra (Jihočeská univerzita, 2011)
Praktická část obsahuje srovnání metod práce s vazebně stíhanými obviněnými s metodami práce s odsouzenými k výkonu nepodmíněného trestu odnětí svobody. Všechny metody jsou kvalitně teoreticky zpracované a v praxi je komplexně uplatňují odborní zaměstnanci Vězeňské služby České republiky, mající vždy na zřeteli právo člověka na lidskou důstojnost. Poskytují svým klientům vysoce kvalitní komplexní služby v rámci materiálních a prostorových možností jednotlivých věznic.
THEORY AND METHODS OF WORKING WITH A CONVICTED THE DEFENDANTS IN PRISON
Keywords: vazební věznice; obvinění vazebně stíhaní; odsouzení k výkonu nepodmíněného trestu odnětí svobody; Vězeňská služba České republiky; výkon vazby; výkon trestu; preventivně výchovný program; speciálně výchovné aktivity; extramurální aktivity.; remand prison; accused of detentions; convictions for the performance of an unconditional sentence of imprisonment; the Prison Service of the Czech Republic; performance bonds; performance penalty; a preventive educational program; special educational activities; extramural activities.