Simulakrum, hyperrealita a estetické kódy prezidentské volební kampaně - Spustová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se věnuje otázkám spojeným se vztahem simulakra, hyperreality, estetických kódů a post-moderní společnosti se zřetelem na politický aparát. Východiskem jsou filosofické úvahy o simulakru a hyperrealitě Jeana Baudrillarda, Rolanda Barthese a Michela Foucaulta. V potaz jsou rovněž brána díla zabývající se přeměnou společnosti a řeči a také ta díla, která se věnují médiím. Práce se také snaží nastínit chronologický vývoj jednotlivých jevů se zřetelem na současnou společnost.
Simulacrum, Hyperreality and Aesthetic Codes of The Presidential Campaign
Keywords: simularkum; hyperrealita; estetické kódy; volební kampaň; sekundární sémiotický systém; simulace; komunikace; simulacrum; hyperreality; aesthetic codes; election campaign; derived semiotics system; simulation; communication