Majetková a kapitálová struktura podniku a možnosti její optimalizace - Marková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit majetkovou a kapitálovou strukturu podniku včetně faktorů, které ji ovlivňují. Specifikovat různé přístupy k její optimalizaci a konkrétní postupy aplikovat na vybraném podniku. Navrhnout podniku konkrétní doporučení, která by vedla ke zvýšení výkonnosti a celkové optimalizaci kapitálové i majetkové struktury. Majetková a kapitálová struktura podniku vybraného podniku byla hodnocena pomocí analýzy poměrových ukazatelů, konkrétně ukazateli aktivity, likvidity, rentability a zadluženosti, dále analýzou čistého pracovního kapitálu, vertikální a horizontální analýzou, Altmanovým Z - skóre a Beneisch modelem, jako jednou z forem detekčních metod.
Ownership and Capital Structure of the Company and Optimization Options
Keywords: aktiva a pasiva; optimalizace; horizontální a vertikální analýza; finanční analýza; analýza poměrových ukazatelů; Assets and Capital; Optimalization; Horizontal and Vertical Analysis; Financial Analysis; Ratio Analysis