Mateřský management sourozeneckých vztahů - Červíčková Húsková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá tématem mateřství. Především se zaměřuji na management sourozeneckých vztahů z pohledu matky. Právě sourozenecké vztahy jsou důležitým prediktorem pozitivních výstupů. Pro svůj výzkum jsem zvolila kvalitativní šetření případových studií. Cílem bakalářské práce je zjistit, jakým způsobem matky dětí školního věku řeší sourozenecké spory a také jakým způsobem udržují pocit rovnosti a spravedlnosti mezi sourozenci.
Maternal management of sibling relationships
Keywords: sourozenecké vztahy; diferenciální rodičovství; sourozenecká rivalita; mateřský management; sourozenecké konstelace; sibling relationships; differencial parenting; sibling rivalry; maternal management; sibling constellations