Dojížďka do zaměstnání jako faktor poptávky po dopravě - Švehlová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na dojížďku do zaměstnání ve Strakonicích. Cílem je vyhodnocení vlivu poptávky po dopravě na základě ekonomické aktivity, času stráveného dojížďkou a dopravním prostředkem např. automobily, kola, veřejná doprava. Tato práce se také zabývá analýzou dat z databázového softwaru Bisnode Albertina, dále rozborem dat frekvence dopravy na příjezdových komunikacích do Strakonic z webových stránek Ředitelství silnic a dálnic a sběrem dat od společností jež se účastnily dotazníkového výzkumu v roce 2019. V neposlední řadě jsou rozebírány parkovací možnosti ve městě a na závěr je v krátkosti nabídnuto možné řešení pro zlepšení dopravy ve Strakonicích.
Commuting and Its Impact on the Transportation Demand
Keywords: dojížďka do zaměstnání; poptávka; Strakonice; dopravní prostředek; Ředitelství silnic a dálnic; Bisnode Albertina; výzkum; frekvence dopravy; commuting; demand; Strakonice; mean of transport; Road and Motorway Directorate of the Czech Republic; Bisnode Albertina; survey; traffic intensity