Osobnostní kvalifikace pracovníka v sociálních profesích - Horutová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá osobnostními předpoklady pracovníka v sociálních službách. Teoretická část charakterizuje osobnost obecně a osobnost sociálního pracovníka. Vysvětluje pojmy předsudek, stereotyp, předpoklad. Dále popisuje formování osobnosti a spolupráci mezi klientem a pracovníkem. Praktická část obsahuje sedm rozhovorů provedených s respondentkami (sociálními pracovnicemi) z různých oblastí sociálních služeb. Dále obsahuje výsledky zapracované do tabulek, které byly vytvořeny pomocí výzkumných otázek, na které respondentky odpovídaly.
Personal qualification of workers in the social professions
Keywords: osobnost; předpoklad; osobnostní předpoklad; předsudek; stereotyp; temperament; schopnost; dovednost; sociální práce; sociální pracovník; personal; qualification; preconception; stereotype; temperament; ability; skill; social work; social worker