Problematika replikace mezi databázemi - Karlíček, Pavel (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem této práce je zmapovat současný stav postupů při replikaci dat v relačních databázích a analyzovat možnost inovace replikace ve stávajícím procesu podnikové sféry. V uceleném přehledu metod popisuje formy replikace, co replikace dat umožňuje a nabízí, ve kterých různých scénářích ji lze použít a k jakým různým účelům se jí využívá. V praktické části se práce zaměřuje právě na způsob použití replikace v praxi. Z pohledu technika servisní organizace spravující replikace databáze podnikového informačního systému Helios Green analyzuje možnosti inovace stávajících postupů. V závěru pak práce zhodnocuje možnosti posunu v praxi a hledá rovnováhu mezi nadšením pro nové technologie a nutnou správcovskou skepsí.
Database replication problematics
Keywords: databáze; replikace; distributor; vydavatel; předplatitel; agent; database; replication; distributor; publisher; subscriber; agent