Měření kabelů a konektorů v audiotechnice - Havel, František (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se věnuje návrhu a praktické realizaci komplexního testu pro měření a porovnání vlastností audio kabelů a konektorů využívaných v audiotechnice. Součástí práce je teoretická část, která se zabývá signálem, zvukem, kabely a konektory a použitými metodami měření. V praktické části jsou výsledky měření nástrojových kabelů širokého cenového rozpětí a jejich srovnání. Zkoumanými parametry jsou: elektrický odpor kabelu, jeho kapacita, indukčnost. Dále byl zkoumán vliv kabelu na přenos signálu pomocí frekvenční analýzy. Byla vytvořena přehledová tabulka, která shrnuje zjištěné poznatky.
Measurement cables and connectors for audio
Keywords: signál; propojení; nástrojový kabel; RCA; TRS; XLR; signal; interconnection; instrument cable; RCA; TRS; XLR