FACH - funkční analýza chování u žáků s ADHD na 1. stupni ZŠ - Škochová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá aktuálním tématem a to problematikou žáků s ADHD na prvním stupni základních škol, diagnostickými a následnými intervenčními přístupy k takovýmto žákům za využití Funkční analýzy chování. Teoretická část diplomové práce je rozdělena na dvě části. První část je věnována tématu ADHD, druhá část je zaměřena na Funkční analýzu chování (FACH). V empirické části jsme ověřovali, jak probíhá spolupráce učitele a žáka s ADHD na 1. stupni ZŠ. Praktická část je zpracována na základě kvalitativního výzkumného šetření, ve kterém jsem zvolila metodu FACH pro vytvoření intervencí. Jedná se o akční výzkum. Cílem výzkumného šetření bylo využít a ověřit diagnostický a intervenční přístup FACH při práci učitele s žáky s ADHD.
Using Functional Behavioral Assessment in Pupils with ADHD at Primary School
Keywords: ADHD; funkční analýza chování; intervenční přístup; 1. stupeň základní školy; individuální vzdělávací plán; plán pedagogické podpory; ADHD; Functional Analysis of Behavior; interventional approach; primary school; support; Individual education plan- IVP; Educational support plan-PLPP