Tester periferních zařízení s mikropočítačem ATMEL AVR - Kroupa, František (Jihočeská univerzita, 2011)
V této bakalářské práci je popsána realizace testeru rozhraní I2C, SPI a 1WIRE. V teoretické části je uveden jak popis těchto rozhraní, tak protokoly. V praktické části je pak uveden návrh zařízení a popis jeho funkce. Zařízení se skládá ze dvou hlavních částí, a to "master zařízení" (PC vizualizace ovládání testeru) a "slave zařízení" (mikrořadič ATmega-8 a FTDI 232). Funkčnost tohoto zařízení byla prakticky ověřena.
Periphery tester with Single chips AVR ATMEL acquisition
Keywords: přístrojové sběrnice; hardwarové zapojení; popis protokolů; mikropočítač; architektura; sériová komunikace; zařízení Tester; popis zařízení Tester master; popis zařízení Tester slave; device bus; hardware wiring; specification protocols; microcomputer; architecture; serial communication; device Tester; specification device Tester master; specification device Tester slave