Problematika šikany ve školách, páchaná na učitelích. - Ludačka, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá problémem šikany na základních a středních školách s důrazem na šikanu páchanou na učitelích. Za pomoci rozhovorů s učiteli, je v práci zjišťováno, zda a v jaké míře se šikana učitelů na středních a základních školách v Prachaticích vyskytuje. Dále zjišťuje, jakým způsobem učitelé šikaně ve školách předcházejí a jak ji řeší.
Problems of bullying in schools, committed to the teachers.