Uvádění do učednictví v Církvi bratrské - Chánová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá jedním z možných způsobů křesťanského duchovního vedení lidí ke zralosti v Kristu - učednictvím. Teoretická část definuje pojem učednictví, dále se zabývá starozákonními a novozákonními příklady učednictví a biblickými principy, které z toho vyplývají. Praktická část obsahuje popis čtyř různých způsobů učednictví v praxi Církve bratrské a jejich porovnání s biblickými principy učednictví z teoretické části. Jedná se o vedení skupiny učedníků, učednické koleje Tyrannus Hall v Praze, duchovní rodičovství a duchovní mateřství.
Introduction to Discipleship in The Brethen Church
Keywords: učednictví; duchovní růst a zralost; biblické principy učednictví; skupina učedníků; Tyrannus Hall; duchovní rodičovství; duchovní mateřství; discipleship; maturity in Christ; biblical principles of discipleship; leadership of a group of disciples; discipleship dormitory Tyrannus Hall in Prague; spiritual parenting; spiritual motherhood