Socio-ekonomické aspekty oblasti Česká Kanada - Ihnatišín, Michal (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce popisuje vybrané socioekonomické ukazatele oblasti Česká Kanada. Nejprve jsou zhodnoceny jednotlivé obce v území a poté celá oblast České Kanady. V práci je provedena SWOT analýza řešeného území a území České Kanady je porovnáno s dalšími marginálními regiony.
Socio-economic aspects of the Czech Canada
Keywords: Česká Kanada; přírodní park; marginální region; příhraniční oblast; venkovská oblast; socioekonomické ukazatele; Czech Canada; natural park; marginal region; border area; rural area; socio-economic indicators