Dopady změny právní úpravy zákona o Vojenské policii při řešení mimořádných událostí v Jihočeském kraji - Hrstková, Jarmila (Jihočeská univerzita, 2017)
Na řešení mimořádných událostí se v dnešní době podílí celá řada subjektů, základní a ostatní složky integrovaného záchranného systému, právnické i fyzické osoby. Armáda České republiky, významný zástupce ostatní složky integrovaného záchranného systému, poskytuje pro řešení mimořádných událostí velký počet sil a prostředků. V rámci Armády České republiky působí speciální policejní sbor, Vojenská policie. Jejím úkolem je policejní ochrana v rozsahu vymezeném zákonem o Vojenské policii. Nový zákon o Vojenské policii přinesl změny, které se staly předmětem mého zkoumání.
The effects of changes in the legislation of the Act on Military Police in emergencies in the South Bohemia region
Keywords: Integrovaný záchranný systém; právo; Vojenská policie; Armáda České republiky; Integrated Rescue System; law; Military Police and the Army of the Czech Republic