Komunikace adolescentů v rodině. - Navrátilová, Marta (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou komunikace dospívajících v rodině. Cílem práce bylo zjistit, jak dospívající komunikují s ostatními členy rodiny, především s rodiči a jaký je jejich subjektivní pohled na tuto komunikaci. Teoretická část je zaměřena na vysvětlení a charakteristiku základních pojmů této problematiky. V praktické části je pomocí dotazníkového šetření zjišťováno, jak hodnotí adolescenti obsah a formu komunikace v rodinném prostředí.
Adolescents' communication in the family.
Keywords: komunikace; rodina; adolescence; vztahy v rodině; komunikace v rodině; communication; family; adolescence; family relations; family communication