Generativní množení vybraných druhů rodu Tillandsia L. in vitro - Kyncl, Jiří (Jihočeská univerzita, 2009)
Rostliny rodu Tillandsia L. jsou v dnešní době cenným artiklem na trhu, legálním i nelegálním. Mnoho sběratelů je schopno zaplatit nehorázné sumy peněz jenom proto, že chtějí mít ve své sbírce druh, který žije na jediné lokalitě pouze v desítkách kusů. Nelegálně se prodávají hlavně chráněné druhy. Cílem této práce je zjistit, jaké je nejvhodnější médium pro aseptické množení pomocí semen a zda lze tímto postupem pomoci volně žijícím druhům v jejich přežití.
Generative propagation of selected Tillansdia L. species in vitro
Keywords: Bromeliaceae; aseptické množení; médium; Bromeliaceae; aseptic breeding; medium