Atypické pohřbívání ve středověkých Čechách - Hladíková, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2011)
Předkládaná práce je zaměřena na poznání atypického pohřbívání ve středověkých Čechách. Jsou zde uvedeny skupiny lidí a důvody, které společnost vedly k takovému jednání. Práce obsahuje přehled vybraných lokalit s uvedenými konkrétními atypickými hroby. Součástí práce je analýza a zhodnocení charakteru a významu atypických pohřbů ve středověké společnosti.
Atypical burials in medieval Bohemia
Keywords: pohřbívání; smrt; středověk; vampyrismus; pohřebiště; sídliště; jáma; pověry; víra; atypické pohřbívání; burial; death; medieval times; vampirism; burial ground; settlement; pit; myth; belief; atypical burials