Děti s pocitem a komplexem méněcennosti - Trubačová, Václava (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá s dětmi s pocity nebo komplexy méněcennosti. Teoretická část vymezuje problém pocitu či komplecu méněcennosti, jeho utváření, uvádí činitele, které hrají při vzniku pocitu či komplexu méněcennosti důležitou roli. Snaží se zjistit jak správně vychovávat dítě, abychom předešli vzniku tohoto problému anebo alespoň jej zmírnili. Praktická část práce je věnována výzkumu. Snaží se analyzovat pocit a komplex méněcennosti v kontextu různých okolností a aspektů (rodina, škola, prospěch, volný čas).
Chidrern with a sense of inferiority complex
Keywords: Sebevědomí; pocit méněcennosti; komplex méněcennosti.; Self-esteem; feeling of inferiority; an inferiority complex.