Diferenciální rovnice 1. řádu --- Sbírka řešených příkladů - Železný, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá řešením diferenciálních rovnic 1. řádu. Práce má sloužit jako učební text (sbírka řešených příkladů) pro studenty učitelství matematiky. Každá kapitola obsahuje shrnutí základních pojmů, řešené modelové úlohy daného tématu řazené dle obtížnosti, a v závěru úlohy určené k samostatnému procvičování studentů. Diplomová práce má studentům předat základní poznatky o způsobech řešení diferenciálních rovnic 1. řádu, včetně praktických dovedností při jejich řešení.
1st Order Differential Equations --- A Digest of Solved Examples
Keywords: Diferenciální rovnice; sbírka řešených příkladů; separace proměnných; homogenní DR; lineární DR 1. řádu; Bernoulliova DR; exaktní DR; integrační faktor; Differential Equation; A Digest of Solved Examples; separation of variables; homogeneous; linears equatin 1st order; Bernoulli's equation; exact DE