Názvy ulic v městě Protivín - Klíma, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá názvy ulic a náměstí ve městě Protivín v okrese Písek. Názvy ulic jsou sledovány na základě archivních materiálů od prvního pojmenování ulic roku 1914 do současnosti. Toto období je rozděleno do pěti historických úseků, ve kterých se formou hesel práce zaměřuje na proměny uličních názvů a jejich významovou motivaci. U každého úseku je připojena klasifikace uličních názvů podle sémantických okruhů. Zvláštní pozornost je věnována proměnám honorifikačních názvů v různých historických obdobích a jejich zastoupení v uličním názvosloví vůči názvům nehonorifikačním. Cílem této diplomové práce je přispět k onomastice města Protivín.
The Street Names in the town of Protivín