Oblaka mlhy, kapky deště. Malba na motivy povídek Ibuse Masudžiho. - Novotná, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této diplomové práce je vytvořit malby, které se po technické stránce snaží zohlednit tradiční japonskou malbu. Po stránce tématické jsou volně inspirovány motivy povídek japonského spisovatele Ibuse Masudžiho. Diplomová práce obsahuje psanou část a praktickou část. Převážná část teoretické části diplomové práce se zaměřuje na stručný nástin problematiky japonské malby a s ní souvisejících oblastí japonské kultury. V praktické části se budu věnovat malbě na paravány.
Clouds of fog, drops of rain. Painting based on short stories by Ibus Masuji.
Keywords: Japonsko; paraván; malba; Ibuse; Japan; folding screen; painting; Ibuse