Význam rekonstrukce zámku Vimperk pro rozvoj města v oblasti cestovního ruchu - Riedlová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce bylo zhodnocení vlivu rekonstrukce zámku Vimperk na rozvoj města v oblasti cestovního ruchu. Na základě provedené analýzy stanovit a vyhodnotit možné dopady realizace rekonstrukce zámku na rozvoj dané turistické destinace. První část práce je zaměřena na cestovní ruch ve městě Vimperk spolu se současným stavem místního zámku. Ve druhé části práce byly na základě terénního šetření vyhodnoceny možné dopady rekonstrukce zámku Vimperk na podnikatelské prostředí v oblasti cestovního ruchu a kvalitu života obyvatel ve městě, a současně navrženo nové využití zámeckého areálu.
A Role of a Reconstruction of the Vimperk Castle for a Town Development in Tourism
Keywords: cestovní ruch; kulturní památka; udržitelný cestovní ruch; regionální rozvoj; dopady rekonstrukce; tourism; cultural monument; sustainable tourism; regional development; impacts of reconstruction