Vzestup a pád "rozhněvaných mladých mužů" - Langrová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2012)
Východiskem a cílem této práce je pokus o objektivní zhodnocení tvůrčích aktivit a vlivu některých anglických literárních tvůrců (K. Amis, J. Osborne, J. Wain, J. Braine, A. Sillitoe, D. Storey), kteří patřili k představitelům generace "Angry Young Men". Interpretační část práce je postavena na analýze jejich individuálního autorského vývoje a zakotvena v širším společensko-historickém kontextu. Práce si klade za cíl objektivně ozřejmit, proč byli autoři po určitou dobu zjednodušeně označováni jako "Angry Young Men". V závěru se práce pokouší shrnout jejich vliv na dobové postoje a literární současníky.
"Angry Young Men" Ascending and Descending