Klíčivost semen u vybraných druhů plevelných rostlin - Vaňková, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na základní informace a seznámení s problematikou plevelných rostlin a jejich všeobecných vlastností. Cílem práce je stanovení klíčivosti semen vybraných druhů plevelných rostlin: pampeliška lékařská (Taraxacum officinale L.), penízek rolní (Thlaspi arvense L.), podběl lékařský (Tussilago farfara L.), svízel přítula (Galium aparine L.), šťovík tupolistý (Rumex obtusifolius L.). Výsledkem je porovnání vlivu rozdílných teplotních a světelných podmínek na klíčivost semen.
Seeds germination at selected weed species
Keywords: pampeliška lékařská; penízek rolní; podběl lékařský; svízel přítula; šťovík tupolistý; klíčivost; plevele; common dandelion; field penny-cress; coltsfoot; goosegrass; broad leaved dock; germination; weeds