Funkce centrální banky v přípravě ČR na přijetí eura - Truhlářová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou úlohy centrální banky v přípravě České republiky na přijetí eura a změnou jejích pravomocí po vstupu České republiky do eurozóny. Cílem této práce je posoudit změny pravomocí ve vztahu k bankovnímu sektoru, podnikatelskému sektoru i jednotlivci. Dalším cílem je potom popsat nové funkce, ukázat výhody a nevýhody jednotlivých způsobů přijetí eura a prokázání vlivu převodu měny na výši inflace.
Functions of central bank in hand Czech Republic on receipt of Euro
Keywords: zásady přijetí eura; přijetí "velkým třeskem"; funkce centrální banky; maastrichtská kritéria; ERM II; euro bankovnky; euro mince; centrální měnová politika; principles of the euro entry; entry "big bang"; functions of the central bank; maastrichts criteria; ERM II; euro-notes; euro-coins; central monetary policy