Vzdělávání pro konkurenceschopnost v rozvoji Západočeského kraje a možnosti podpor z fondů Evropské unie - Járová, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem magisterské diplomové práce je regionální politika Evropské unie a využívání strukturálních fondů v současném programovacím období 2007-2013. Práci je soustředěna na Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost a možnosti čerpání finančních prostředků, které umožní rozvoj v oblasti vzdělávání na Domažlicku patřící do NUTS II. Jihozápad. Teoretická část práce popisuje strukturální politiku, její principy a jednotlivé Evropské fondy. Jádro diplomové práce tvoří praktická část - projekt s názvem: ''Podpora výuky francouzského jazyka na Gymnáziu J. Š. Baara v Domažlicích.'' Hlavním cílem předložené diplomové práce je zpracování kvalitního projektu, který by získal potřebný finanční grant. Nejdůležitější částí práce je vypracování podrobného rozpočtu projektu a popsání monitorovacích indikátorů.
Education for competitive advantage in the development of Western Bohemian District and possibilities of financial grants from The European Union
Keywords: regionální politika; strukturální fondy Evropské unie; regional policy; Structural Funds of the European Union