Vliv atraktivit cestovního ruchu na prostorovou distribuci a intenzitu služeb cestovního ruchu na Lipensku - Muselová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce Vliv atraktivit cestovního ruchu na prostorovou distribuci a intenzitu služeb cestovního ruchu na Lipensku charakterizuje současnou situaci cestovního ruchu a jeho historický vývoj na vymezeném území mikroregioniu Svazek Lipenských obcí. Práce se zaměřuje na určení typu středisek cestovního ruchu, zjištění míry atraktivnosti primárního potenciálu a jeho vlivu na rozmístění služeb cestovního ruchu ve vymezeném prostoru a identifikuje bariéry v přirozeném rozvoji služeb.
Impact of tourism attractiveness on geographical distribution and intensity of tourist services at the Lipno area
Keywords: Lipensko; cestovní ruch; míra atraktivnosti; potenciál cestovního ruchu; středisko cestovního ruchu; Lipno area; tourism; attractiveness level; touristic potential; tourist centre