Budoucnost komunikace prostřednictvím Blockchain technologie - Irra, Filip (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce si klade za cíl zhodnotit možnosti blockchain technologie z hlediska jejího uplatnění a dopadu na komunikační a obchodní procesy. První část této práce pojednává o tom, jak a kdo blockchain vyvinul. Následně je podrobně popsáno a vysvětleno fungování technologie blockchain. Tato část také zmiňuje reálná využití blockchain technologie. Praktická část následuje cíle této bakalářské práce, kterými jsou zhodnocení uplatnění blockchain technologie, zhodnocení vlivu na komunikační a podnikové procesy, zhodnocení výhod a nevýhod a navrhnutí doporučení. Tato práce zjišťuje, jaké zcela nové příležitosti nám a podnikům přináší komunikace a podnikové procesy založené na blockchainu. Výzkum založený na dotazníkovém šetření zahrnuje také výhody a nevýhody implementace této poměrně nové technologie. Poté jsou v této práci uvedena různá doporučení využití technologie blockchain v budoucnu, a to na základě zjištěných výhod a nevýhod.
The future of communication through Blockchain technology
Keywords: blockchain; technologie; nový způsob komunikace; kryptoměny; podnikové procesy; blockchain; technology; a new way of communication; cryptocurrencies; business processes