Recepce díla E. A. Poea v české literatuře od konce 19. století do 1. poloviny 20. století. - Selner, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce Recepce díla E.A. Poea v české literatuře od konce 19. století do 1. poloviny 20. století se zabývá obrazem recepce literárního díla Edgara Allana Poea v české literatuře ve vymezeném období konce 19. století a 1. poloviny 20. století. V celkem dvanácti teoretických statích od klíčových českých literárních osobností ukazuje proměnu chápání díla amerického básníka a spisovatele v prostředí české literatury. Práce zahrnuje úvod, stručný životopis a interpretaci a rozbor teoretických prací týkajících se díla Edgara Allana Poea. V závěru získané poznatky interpretuje a zhodnocuje.
The Reflection of the Work of E. A. Poe in Czech Literature since the last years of 19th Century to the End of First Half of 20th Century.
Keywords: recepce díla; reflexe; život a dílo; edgar allan poe; americká literatura; česká literatura; 19. století; 20. století; reception of work; reflection; life and work; edgar allan poe; american literature; czech literature; 19th century; 20th century