Zpěv jako signál kompetičního potenciálu a motivace u budníčka menšího - Jaška, Pavel (Jihočeská univerzita, 2010)
Základním cílem práce, bylo testování role délky a rychlosti zpěvu v samčích interakcích u budníčka menšího (Phylloscopus collybita). Hledal jsem vztah mezi samčími fyzickými a hlasovými charakteristikami. Sledoval jsem reakci jedinců na zpěvy experimetálně manipulovné v délce a rychlosti při terénních playbackových experimentech.
Song as a signal of competitive ability and motivation in Chiffchaff
Keywords: hlasové charakteristiky; délka zpěvu; rychlost zpěvu; samčí interakce; vocal charakteristik; song length; syllable rate; male interaction